נציגי ארגון הקבלנים ועיריית חיפה קיימו מפגש פיוס בו סיכמו על פעילות משותפת סביב שולחנות עגולים.
במפגש השתתפו סגנית ראש העיר חיפה וראש מינהל ההנדסה ויו"ר הוועדה המקומית - שרית גולן שטיינברג, יו"ר ארגון קבלני מחוז חיפה - עופר שגיב, ונציגים בכירים נוספים בארגון ובעירייה.
"ראש עיריית חיפה וסגניתו אמרו שהם רואים בקבלנים כשותפים - ולא כאויבים", אמר בסיום הפגישה נציג הקבלנים עופר שגיב, שציין כי אחרי 5 שנים בהם נציגי הארגון לא התקבלו בעירייה בתקופתה של ראש העיר לשעבר עינת קליש, הוחלט לחדש את הקשרים המקצועיים ולפעול יחד לטובת התחדשות העיר חיפה.
במסגרת ההסכמים ושיתוף הפעולה הוחלט לקיים שולחן עגול אחת ל-3 חודשים, וכינוס של הוועדה המקומית פעם בשבוע לפחות.
שגיב: "בשולחן העגול ייתנו סקירות ועדכונים על השוק המקומי בחיפה, הקבלנים יוכלו להשמיע את קולם בפני הרגולטור, ולסייע לוועדה המקומית מהידע ומהניסיון שלהם למען פיתוח העיר. והכי חשוב – הצד השני מוכן לשמוע ואף רוצה. בניגוד לראשת העיר הקודמת, ראש העיר יונה יהב וסגניתו אמרו לנו שהם רואים בקבלנים כשותפים, ולא כאויבים".
קראו עוד:
בפגישה, גולן שטיינברג אמרה, כי היא מעוניינת לדעת באופן אישי על כל הבעיות שיש בתחום הבנייה בעיר, ולנסות לפתור אותן בעצמה. "אנו מבינים שהיא לא תקבל את כל בקשותינו, וזה בסדר, אבל יו"ר הוועדה המקומית בהחלט הביעה רצון ונכונות לעזור. זה אינטרס משותף. היא נתנה לנו את המייל והטלפון האישי שלה, ונרתמה למשימה באופן מלא", אמר שגיב.
שגיב ציין כי מאז כניסתם של יהב וגולן שטיינברג לתפקיד, הוועדה המקומית מקיימת דיונים בתדירות גבוהה הרבה יותר מקודמם בתפקיד – לפחות פעם בשבוע ואף יותר. "הוועדה רוצה לצמצם את הפערים שנוצרו בבדיקת תוכניות הבנייה והם בבליץ של אישורי תוכניות שנתקעו למשך זמן רב להרבה מאוד יזמים וקבלנים. אנו מזהים שינוי חיובי מובהק", אמר שגיב.
לוועדה המקומית אמור להתמנות בקרוב מהנדס עיר חדש במקומו של אריאל וטרמן, וכן מנהל/ת מחלקת רישוי. במהלך חודש אוגוסט יתוקף מסמך מדיניות עירוני חדש, לאחר עבודת מטה והתייעצות עם ארגון הקבלנים.
יו"ר הוועדה המקומית ציינה בפגישה כי היא שואפת להגיע לתכנון עירוני שיש בו איזון השימושים בין בנייה למגורים לבין שטחי מסחר בעיר, לשם יצירת כלכלה עירונית, תוך שימת דגש לפיתוח תשתיות ומתן מענה לצרכי העיר. היא דנה עם ארגון הקבלנים על קיום תהליכי חשיבה משותפים ובחינת היתכנות כלכלית בתהליכים השונים.
כן נדון נושא הצפיפות בתוכניות הבנייה בעיר, ומסתמן כי הוועדה מכוונת להגדלת הצפיפות במקומות שבהם ניתן. כמו כן, עלה גם נושא השימור של מבנים בעיר, והוסכם כי הוא יתקיים בעיקר במקומות שבהם נדרש שימור ולא באופן גורף וקטגורי.