על רקע העלייה בשיעור התחלואה בקורונה ובמספר החולים הקשים, חברת בונוס ביוגרופ החיפאית מתרחבת ומשיקה מרכז מחקר, פיתוח וייצור חדש במת"ם חיפה שיאפשר לה להגדיל את כושר הייצור של התרופה לחולי קורונה קשים.
בונוס ביוגרופ, חברת הביומד החיפאית המתמחה בהנדסת רקמות וברפואה תאית, משיקה היום (חמישי) במת"ם חיפה, את בית בונוס ביוגרופ החדש – המרכז המתקדם בישראל למחקר, פיתוח, וייצור של מוצרי הנדסת רקמות ורפואה תאית, באירוע בהשתתפות של למעלה ממאה ועשרים מובילי תעשייה ואקדמיה, בתחומי הביוטכנולוגיה והביופארמה, שוק ההון, הממשל ואחרים, מישראל ומחו"ל.
בנוסף להעצמת יכולות המחקר, הפיתוח והייצור, תחגוג החברה את הצלחותיה בפיתוח טכנולוגיות ומוצרים מתקדמים לטיפול במגוון מחלות ומצבים קשים, אשר מיצבו את בונוס ביוגרופ כמובילה עולמית בתחומי הנדסת הרקמות והרפואה התאית.
בחודשים האחרונים פעלה בונוס ביוגרופ להרחבת יכולות המחקר, הפיתוח והייצור שלה, ושכרה לשם כך את בניין 20 בפארק מת"מ, בחיפה. הבניין משתרע על פני שטח של כ-2,000 מ"ר, אשר מחציתם משמשים לייצור של MesenCure (מזנקיור), התרופה התאית, פרי פיתוחה של החברה, לטיפול בחולי קורונה קשים, וכן לייצור BonoFill (בונופיל), שתל חי של עצם אנושית, שפיתחה החברה.
קראו גם: >>
לצד אולמות הייצור, הקימה בונוס ביוגרופ מעבדה למיקרוביולוגיה ומעבדה לאבטחת איכות, המיועדות לתמיכה באיכות הייצור של מוצרי החברה. בחדרים הנקיים הותקנו ציוד ומערכות בקרה לניטור רציף, ברמה הנדרשת לעמידה בדרישות התקינה של ה-FDA ושל EMA לייצור מוצרים תאיים המיועדים לטיפול בבני אדם.
מחציתו האחרת של בית בונוס ביוגרופ החדש, מיועדת לפעילות מו"פ, לרבות מערכי רגולציה, קליניקה ומנהלה. מעבדות המו"פ החדשניות שהוקמו, מקנות לחברה אמצעים מתקדמים להנדסת תאים ורקמות אשר, בכללותם, צפויים להעצים את יכולתה של החברה להוסיף ולפתח טכנולוגיות ומוצרים חדשים ופורצי דרך, וכן להמשיך לחקור ולפתח יישומים חדשים למוצרי החברה הקיימים.
ד"ר שי מרצקי, מנכ"ל בונוס ביוגרופ: "היום, כשגל קורונה נוסף מכה בישראל ובעולם, ברור כי יש להוסיף ולהיערך לחיים נורמליים, בצד התחלואה בנגיף קורונה, ובמיוחד זנים אלימים שלו. מענה המורכב מחיסונים, תרופות לחולים קלים ובינוניים, ותרופות לחולים קשים בצד התנהגות ציבורית נכונה, יאפשרו המשך קיום שגרת חיים תוך הענקת טיפול מתאים ומציל חיים לחולים קשים. אולמות הייצור המרובים שהקמנו, יאפשרו לנו להמשיך להיערך לייצור תעשייתי של התרופה MesenCure, אותה פיתחנו לטיפול בחולי קורונה קשים, וכן לייצור של BonoFill, עצם אנושית להזרקה המגודלת מחוץ לגופו של החולה, המיועדת לטיפול בחסרי עצם".
בתחילת 2022, הסתיים ניסוי קליני (בבני אדם), בפאזה שנייה, שבחן את יעילות ובטיחות התרופה MesenCure בטיפול בחולי קורונה קשים, במספר מרכזים רפאיים בישראל. בניסוי זה השיגה החברה תוצאות חיוביות המדגימות הפחתה של 68% בשיעור התמותה בקרב החולים שטופלו באמצעות MesenCure, בהשוואה לקבוצת הביקורת, וכן הפחתה של 57% בסיכון להנשמה וקיצור של למעלה מ-9 ימים, בממוצע, במשך האישפוז של החולים המורכבים, גם זאת בהשוואה לקבוצת הביקורת. הפאזה השלישית של הניסוי הקליני ב-MesenCure צפויה להיערך בארה"ב, באירופה, ובמדינות נוספות. כמן כן, ממשיכה החברה בשני ניסויים קליניים בפאזה שנייה להשלמת חסר עצם בלסת או באינדיקציה אורתופדית, באמצעות BonoFill.