ד"ר יונתן דובנוב ממשרד הבריאות הוציא צו סגירה מנהלי לאטליז בחיפה לאחר שנמצאו בו ליקויים חמורים וממצאים המעידים כי העסק במצב תברואתי, תחזוקתי ותפעולי ירוד מאד.
2 צפייה בגלריה
המסעדה לא תגיש יותר בשרים
המסעדה לא תגיש יותר בשרים
נמצאו ליקויים רבים
(המחשה: shutterstock)
צו הסגירה המנהלי הוצא לאטליז "לואי" שפועל ברחוב אלנבי 67 בחיפה. הצו הוצא בעקבות ליקויים שנמצאו בביקורת שנערכה במקום בתאריך 4.7.24, על ידי מפקחת בריאות הסביבה בלשכת משרד הבריאות והווטרינר העירוני של עיריית חיפה.
משרד הבריאות קובע כי בביקורת נמצא "כי העסק נמצא במצב תברואתי, תחזוקתי ותפעולי ירודים ביותר עם ליקויים חמורים המסכנים באופן מידי את בריאות הציבור".

2 צפייה בגלריה
בשר הושמד
בשר הושמד
בשר הושמד
(המחשה: canva)

קראו עוד:

ולהלן הליקויים המתוארים בדוח משרד הבריאות:
  • מתבצעות פעולות יצרניות אסורות בעסק הכוללות בין היתר טחינה מראש, תיבול, הקפאת בשרים ואריזה בוואקום. הושמדו כ-50 ק"ג בשרים קפואים ללא סימון, חלקם מתובלים.
  • בעסק מבצעים טיפול בעופות ובקר ללא התנאים הנדרשים לכך מבחינת שטחי עבודה ואין חלוקה למדורי עבודה נפרדים )קיים כיור אחד בלבד בעסק(. סכנת זיהום צולב.
  • קיימת מעשנה מחוץ לעסק.
  • על יד המסור המשמש לניסור בשר גולמי נמצאו פיתות ובשר מבושל. סכנת זיהום צולב.
  • נמדדה טמפ' של 26 מעלות צלזיוס באזור עבודה עם בשר.
  • מתבצעות פעולות אריזה מראש בהיעדר חדר עבודה.
  • אין הפרדה בוויטרינה בין עופות לבקר. סכנת זיהום צולב.
  • בעסק מתבצעת מכירת מוצרי מזון מוכן, בין היתר לחמניות המבורגר בתפזורת. כמו כן, גבינות פרמז'ן ארוזות הוחזקו בטמפ' החדר בניגוד להוראות יצרן.
  • נמצאו מוצרים למכירה ללא סימון ו/או סימון תקני, בין היתר חמוצים, קוסקוס מבושל.
  • נמדדה טמפ' של 18 מעלות צלזיוס בבשר טחון בעת הכנת קציצות. כמו כן, צג הטמפ' במכונת הטחינה הראה 21 מעלות.
  • קיים אזור בעסק בו התקרה נמוכה ומעליו גלריה. התקרה נמצאה מלוכלכת, עם קילופי צבע וטיח.
  • נצפו פתחים וחריצים בקירות ובתקרה.
  • בעת הביקורת לא הייתה אספקת מים חמים.
  • אין תאורה בחדר קירור בקר, הוונטות מלוכלכות עם עובשים וסחורה מאוחסנת על הרצפה.
  • בעסק קיים תא שירותים ללא כיור וללא מבואה.
תוקף הצו – 30 ימים.