"הבנתי שמשהו לא טוב קורה, הם היו 7, אני הייתי אחד. התחלתי ללכת לכיוון הרכב והם הקיפו אותי, כשאחד מהם מצלם וידאו. הם צעקו שאראה להם את הפלאפון ואז אחד בעט לי גב. נפלתי וכולם התנפלו עלי: בעיטות, אגרופים, אני חוטף מכל כיוון ומנסה להגן על הפנים. התחלתי לצעוק 'הצילו, הצילו', אבל השעה הייתה 1 בלילה ואנשים לא שמעו". כך שיחזר השבוע יואב (שם בדוי), תושב קרית חיים, את מקרה התקיפה שחווה לא הרחק מבית נגלר, לאחר שקבע פגישה עם אדם דרך אפליקציית גריינדר.
לאחרונה היו ברחבי הארץ 10 מקרים של תקיפות בעלות אופי דומה, 8 מהם באזור הקריות וחיפה. בעקבות ריבוי המקרים הוציאה האגודה למען הלהט״ב ואיגוד האינטרנט הישראלי אזהרה בנושא. "הדיווחים חושפים תופעה מסוכנת ומכוונת", נכתב בהודעה.
קראו עוד:
"חבורות צעירים רעולי פנים משתמשות בפרופילים מזויפים כדי לפתות גברים למפגשים באזורים חשוכים ונטולי מצלמות, שם הם מותקפים באלימות קשה וחפצים חדים, עד כדי ניסיון לינץ'. שני המקרים האחרונים שהתרחשו בסוף פברואר כללו דקירות בסכינים וניסיון רצח.
מאז הפרסומים האחרונים, מגיעות לידי האגודה למען הלהט"ב עוד ועוד תגובות ופניות מאנשים שהיו קורבנות לתקיפות דומות או בעלות דפוס זהה". באגודה ציינו כי בקרב חברי הקהילה יש לפעמים מחסום מהגשת תלונה במשטרה, ולכן ההערכה כי היו מקרים נוספים שלא דווחו.
תמרורי אזהרה
איגוד האינטרנט הישראלי והאגודה למען הלהט"ב פירסמו תמרורי אזהרה: פרופילים ללא תמונה, או כאלה שהתמונה בהם נראית מזויפת או ערוכה, סירוב לשלוח תמונה עדכנית, לדבר טלפונית או להתחבר לשיחת וידאו. שינוי מיקום המפגש ברגע האחרון למקום חשוך. להיזהר כאשר מופעל לחץ להיפגש במהירות, או כאשר האדם שמופיע במפגש אינו תואם לתמונות בפרופיל.
עידן לידמן (19), מלכת דראג ומעצב אופנה, תושב חיפה, נפל קורבן לתקיפה לפני שלושה שבועות. הוא קבע פגישה, דרך גריינדר, בשעה 22.00, בביתו של הבחור אותו הכיר בקרית חיים, ליד בית נגלר. "הגעתי למקום שקבענו, בין שני בניינים. הייתי על הקו עם הבחור והוא אמר לי תמשיך, אני מעבר לפינה. או אז קפצו עלי קרוב ל-8 צעירים, אחד מהם עם סכין, והחלו להרביץ. הצלחתי לברוח לכביש הראשי וניצלתי".
הפרופיל נמחק
יואב קבע פגישה, ב-1:00 בלילה דרך האפליקציה. "הבחור הציג עצמו כבן 24 וקבענו בבית שלו. שלחנו תמונות וזה נראה בסדר. החלטנו להיפגש בפארק המייסדים, בקרית חיים. תוך שאני מתכתב איתו הגעתי למקום המפגש ואז כתב לי להיכנס קצת פנימה. התקדמתי ואז ראיתי על הספסל שני צעירים, המשכתי בהליכה כי זה נראה לי חשוד.
אחד מהם עצר אותי ושאל, 'זה אתה מהאפליקציה?'. הכחשתי, השני קם ואמר לי תראה לי את הפלאפון וסירבתי. ואז יצאו מהחושך, עוד 5 נערים, אחד נתן לי אגרוף בעין. אחד משני אלו שהיו על הספסל צעק לו, מה אתה עושה, זה לא הוא. אז זה שהכה אותו אמר 'מחילה, מחילה'. הם לא היו עם כיפות, אבל דיברו בסגנון כזה של אנשים מאמינים. ואז אחד בעט בי והיתר הצטרפו".
לאחר מספר דקות כשהוא מוכה החל לצעוק וכמה נערות שהיו בפארק שמעו אותו. התוקפים ברחו. "הלכתי לרכב מבוהל וחבול. ניסיתי לפתוח את האפליקציה לצלם מסך את הפרופיל של זה שקבעתי איתו, אבל הוא כבר מחק והכל נחסם. הלכתי להגיש תלונה למשטרה", סיפר יואב.
עידן: "הלכתי להגיש תלונה במשטרה, אבל השומר שם די נפנף אותי, אמר קודם לך לטיפול רפואי, תביא תעודה. אז צלצלתי לחבר שלקח אותי לבית חולים. תבין, הם ניסו לחתוך אותי עם הסכין, השאירו עליו סימנים. אני קורא לכולם למחוק את האפליקציה הנוראית הזו".
טיפול פסיכולוגי
יואב, עדיין בארון ובודדים יודעים את העדפותיו המיניות, סיפר כי אחרי הגשת התלונה הוא נשאל אם הוא יכול לזהות את התוקפים והוא אמר שלא. אחרי חודש וחצי הודיעו לו כי התיק נסגר.
"נפגעתי פיזית, שטפי דם, פנס בעין. היו לי סימנים של סוליית נעל על הפנים, סדק בצלעות. פוצצו אותי מכות, ראיתי את המוות בעיניים. לאנשים סיפרתי שעברתי ניסיון שוד. רק הקרובים יודעים מה קרה. אני נמצא מאז בטיפול פסיכולוגי. ממעט להיפגש, ואם כן לא במקומות מבודדים ולא בלילות".
מהמשטרה נמסר: "אנו רואים בחומרה אלימות מכל סוג שהיא ובהתאם, כל דיווח או תלונה מטופלים בנחישות וללא פשרות. במסגרת החקירה נעצרו עד כה שני חשודים אשר מעצרם הוארך. אנו קוראים לציבור לנקוט משנה זהירות בפרט במרחבי הרשת ובכל חשד או חשש מכל סוג שהוא לדווח מיידית למוקד 100 של המשטרה".
באגודה למען הלהט"ב קראו לנפגעים לפנות לקו הקשב שהוא דיסקרטי ואנונימי. טלפון: *2982, וואטסאפ: 058-6205591 מרכז הדיווח של האגודה: https://www.lgbt.org.il/nir-katz-center. קו הסיוע לאינטרנט בטוח של איגוד האינטרנט הישראלי - safe.org.il.