ביום חמישי (22.9) בשעה 17:00 יגיעו משפחות לילדים בחינוך המיוחד, מטפלים, סייעות, וכל מי שמוכן לתמוך במאבק למען רפורמה בתחום החינוך המיוחד, לצעוק את זעקתם מול משרד החינוך (בניין הטיל) בקרית הממשלה בחיפה.
3 צפייה בגלריה
הפגנת חינוך מיוחד בתל אביב
הפגנת חינוך מיוחד בתל אביב
הפגנת החינוך המיוחד בתל אביב השבוע
(צילום: מטה להצלת החינוך המיוחד)


שירה יונגלסון מטפלת בחינוך המיוחד הקוראת לצאת ולהפגין
(צילום: פרטי)


הפגנה שהתקיימה השבוע בתל אביב
(צילום: המטה להצלת החינוך המיוחד)

את ההפגנה יוזמים "מטה המאבק להצלת שירותי החינוך המיוחדים" בשיתוף פורום מקצועות הבריאות במשרד החינוך. הפגנות נוספות כבר יצאו לדרכם ברחבי הארץ תחת הכותרת "חייבים להציל את שירותי החינוך המיוחדים בישראל".
מובילי המאבק הציגו רשימה של דרישות שעשויות לגרום לשינוי אמיתי במצב הנוכחי והבלתי נסבל. כך עולה דרישה של ביטול קיצור ימי לימודים באופן גורף ולא מידתי במסגרות החינוך המיוחד; הסדרת הסעות תלמידים עם מוגבלויות, כך שיהיו בטוחות, תוך מתן הדרכות לנהגים ומלווים; שיפור תנאי העסקתם ושכרם של מטפלים, לרבות סייעות משלבות ורפואיות, לטובת השארת עובדים טובים במערכת; התאמת תקציב אישי לכל ילד; הכשרת צוותי הוראה בחינוך הכללי לשילוב והכלה של תלמידים; ועוד.
בעיניים דומעות מתארות משפחות את הקשיים הבלתי נגמרים של ילדים במסגרות החינוך המיוחד. על מסגרות שאינן מתאימות, כיתות צפופות, מחסור בכוח אדם, בריחת עובדים למגזר הפרטי בגלל תנאי שכר ועבודה לא מתגמלים, ובעיקר תחושה שהמדינה הרימה ידיים מילדיהם.

3 צפייה בגלריה
אורית וים
אורית וים
למה הוא צריך לשבת בבית? דפנה והבן ים
(צילום: מטה להצלת החינוך המיוחד)

דפנה, אמא של ים בן ה-7 הנמצא על הרצף: "הבן שלי לא עלה לכיתה א' כמו כולם וממתין בבית, מכיוון שבאזורנו יש בית ספר אחד בלבד בו הוא יכול להיות משובץ, אך הצפיפות איומה ואין טיפולים פרא רפואיים. בית הספר אינו מתאים ואף יכול להזיק לילד. נתקלנו באנשי מקצוע שגרמו בשל חוסר מקצועיותם להתקפי זעם לילד. גורמי מקצוע לא עונים לטלפונים. הילד בבית ובכל יום שעובר הוא הולך אחורה. אותה רגרסיה יכולה לקרות גם אם הוא יהיה במסגרת שאינה מתאימה לו".
דפנה מוסיפה כי הורים נאלצים להתמודד עם נהגי הסעות לא אחראים ורשלנות של הרשויות שבחרו את הנהגים לעבודה המצריכה רגישות והשתלמות מקצועית. "עובדי החינוך המיוחד לא מתוגמלים ולא נכללים בהסכמי שכר של מערכת החינוך שרק עודכנו לאחרונה", אומרת דפנה, "העובדים במגזר הציבורי עוזבים למגזר הפרטי כדי לפרנס את משפחתם, מה שמשאיר את הילדים שלנו ללא מטפלים. בכל המחוז יש רק בית ספר אחד לילדים על הרצף בזמן שאחד מכל 60 ילדים נמצא על הרצף. משהו חייב להשתנות".
דפנה ומשפחות רבות נוספות, מטפלים, סייעות ועובדי הוראה צפויים להגיע ביום חמישי אל מול משרד החינוך בחיפה ולדרוש שינוי.

3 צפייה בגלריה
הפגנת חינוך מיוחד בתל אביב
הפגנת חינוך מיוחד בתל אביב
הפגנת חינוך מיוחד בתל אביב
(צילום: מטה להצלת החינוך המיוחד)

שירה יונגלסון, מטפלת פרא רפואית ומיוזמות ההפגנה: "לפני כשבועיים כתבתי פוסט שבהסכם השכר האחרון התעלמו מהמטפלים הפרא רפואיים ולהערכתי בעקבות כך יעזבו את המערכת לא מעט מטפלים. פנו אליי הרבה הורים בנושא שרק רוצים מסגרת מתאימה לילדים כדי שיכולו לצאת לעבוד. חייבים להבין כי יש הורים שבגלל קיצור ימי הלימוד לא יכולים לעבוד ואין להם כסף לפרנס את המשפחה. לא יכול להיות שהזכות לעבוד תהיה פרבילגיה. אנשים לא יכולים לשרוד את היום. לא יכול להיות שרק אם אתה עשיר ובריא אתה יכול לגור פה. תבואו עם המשפחות ותעמדו איתם. לא יכול להיות שאנחנו כחברה נפקיר את המשפחות הללו המגיעות מכל מגזר ומכל עדה ומכל עיר. בואו להפגין לטובת שינוי".
קראו גם: >>
פורסם לראשונה: 09:21, 20.09.22