על פי הערכות, קרוב ל-200 אוקראינים כבר הגיעו לעיר והצטרפו לקרובי משפחותיהם המתגוררים בעיר. המספרים לא מדוייקים, אבל ידוע בשלב זה כי עשרה ילדים אוקראינים כבר נקלטו במערכת החינוך, והצטרפו לגני הילדים שבעיר.
בנוסף, משרד הקליטה שיכן 170 אוקראינים במלון נוף הגליל בנצרת, ולא פחות מ-151 מהם הביעו רצון לעבור להתגורר בחיפה. המדינה מאפשרת לאוקראינים שהייה ללא תשלום במלון למשך כחודש ימים.
מי שאחראי לגיוס ציוד, לאלו המגיעים לארץ ואלו שנותרו בארצם חסרי כל, הם מתנדבים ואנשי הסוכנות היהודית. לשם כך הוקם בשדרות המגינים 131 מרכז קליטה אבא חושי, אליו זורמות מדי יום תרומות הנאספות מארגונים ברחבי הארץ ומועברות לשגרירות אוקראינה ומשם לפליטים לאורך גבול המדינה אליה פלשה רוסיה. בביקור במרכז הקליטה השבוע נראו עשרות צעירים וצעירות פורקים במרץ ציוד רב. לא פחות מ-150 ארגזי ציוד נפרקו רק ממשאית אחת, ובהם בגדים, אוכל לתינוקות, מוצרי היגיינה ועוד.
המתנדבים שנראו בשטח הם צעירים וצעירות בשנת שירות. מי שיזם את הפעילות במרכז הקליטה היה מנכ"ל המועצה הציונית עוז חיים שפנה לרכז הפרוייקטים בארגון שי-לי שאשא, ושאל אם יוכלו להגיע עם מתנדבים למרכז בחיפה. שאשא, תושב ראשון לציון לא חשב פעמיים.
שאשא: "הסכמתי מיד וצילצלתי לכרמי אבראהים, רכז סניף סג'ור של ארגון נוער צמרת השייך המועצה הציונית. כולם הגיעו לחיפה למבצע המורכב. עבודה פיסית אבל בזכות החוויה, הקושי לא מורגש, אלא כיף וצחוקים. אנחנו מרגישים שאנחנו עוזרים לאנשים שצריכים אפילו פריט אחד כדי לשרוד את הקור". אברהים: "מבחינתנו זו עזרה לאדם באשר הוא, פחות מעניין אותנו אם הוא רוסי או אוקראיני. בתור דרוזי שהוא גם מתנדב, גם עובד וגם חלק מהמדינה אני מרגיש את הגאווה הציונית לעזור לאחר".
יובל רון מקרית מוצקין תלמיד מכינת קול עמי של הסוכנות היהודית: "בדיוק סיימנו את המכינה ביום שהחלה הלחימה, ראינו את ההפצצות וחשבתי כמה שזה נורא. שלחו לנו הודעה בקבוצה ומיד התגייסנו לבוא לכאן. זה לא קל, הארגזים כבדים אבל אנחנו מנסים לעזור. פה במרכז קליטה גר דייר מחרקיב במקור, שאומר שהרסו להם את הבתים, שאין שם כלום, סיפר על חבריו שנשארו שם. גרים כאן במרכז אנשים שיש להם קרובים שם והם עוזרים לנו לארוז, זה מרגש. אצלנו במכינה קוראים לזה תיקון עולם, נועדנו להיות אור לגויים ולעזור כמה שאנחנו יכולים וזו גם קריאה לאנשים להתנדב, במקום לכתוב פוסטים בפייסבוק או לשנות את התמונה בפרופיל האישי לתמונת דגל של אוקראינה בואו לעזור גם".
קראו גם: >>
שאשא: "זו ציונות מודרנית. שואלים אם יש עדיין תפקיד לציונות אז ציונות זה גם להיות אדם יותר טוב בלי שום קשר לעם היהודי או למדינה. לעזור לפליטים באוקראינה זה ציונות עד כמה שזה לא נשמע קשור. תחשבו ש'אתמול' האוקראינים יצאו למסיבות ולפאבים ויום למחרת אין להם כלום".
עוז חיים מנכ"ל המועצה הציונית בישראל: "יש לנו חובה מוסרית לסייע לאזרחים הנמצאים תחת מתקפה ונלחמים כדי לשרוד. התפקיד שלנו הוא להעביר לדור הצעיר את הערכים שאנחנו גדלנו עליהם כדי לשמר ולהצמיח מנהיגות ציונית אמיתית גם בדור שאחרינו, אני גאה ומתרגש לראות את הצעירים הללו".