נחל סעדיה שבלב הצ'ק הפוסט בחיפה זוהם היום (חמישי) והרשויות נכשלות במניעת הזרמת שפכים למימיו הנקיים.
את הזיהום מצאו פעילי סביבה, בראשם אריק דרובוט השב וקורא למשרד להגנת הסביבה לפעול להגנה על הנחל, החי והצומח בסביבתו.
בשל מערכת הגשמים זרמה מערכת הניקוז העירוני למערכת הביוב וגרמה לעומס על קווי הולכת הביוב למכון טיהור חיפה. כתוצאה מכך, שוחות הביוב שלאורך נחל סעדיה גלשו ישירות אל הנחל וזיהמו אותו בביוב.
אנשי רשות נחל הקישון נמצאים בשטח ובודקים את מקור וסיבת ההזרמה ונטלו דגימות שפכים מנקודת ההזרמה וממי הנחל, על מנת לסייע לגופי האכיפה בטיפול במפגע החוזר. יש לציין שרק לחלק משוחות הביוב קיים היתר הזרמה בחירום מטעם המשרד להגנת הסביבה. במקרה זה קיימת גם פריצת ביוב כתוצאה מתקלת שבר באחת השוחות שאינה בהיתר החירום.
הודעה על האירוע נמסרה לתאגיד המים מי כרמל, שקווי הביוב נמצאים באחריותם, ולמשרד להגנת הסביבה.
לדברי מנכ"לית רשות נחל הקישון, שרון נסים: "רשות נחל הקישון מתנגדת באופן גורף לכל מתן היתר להזרמה לנחל בחירום ובוודאי להיתר שניתן למפגע החוזר על עצמו. יש להסדיר ולתקן את כל התשתיות באזור במהרה. מעבר לכך, לא כל הביוב שזרם הינו במסגרת היתר החירום שניתן ועל כן יש לבצע פעולות אכיפה כנגד המעוולים הסביבתיים. אירועי זהום בנחל גורמים לנזק משמעותי למערכת האקולוגית הקיימת באזור ומסכנים את שוכני הנחל. לא ייתכן שבשנת 2022 מצב התשתיות באזור יהיה כבמדינת עולם שלישי. אנו קוראים לכל הגורמים הרלוונטיים לפעול במלוא המרץ, על מנת להסדיר את תשתיות הביוב והניקוז הבעייתיות בחיפה".
קראו גם: >>
בסוף השבע שעבר פנו במשרד להגנת הסביבה לעיריית חיפה ודרשו הצגת תוכנית מסודרת למניעת זיהום בנחל סעדיה הנובעת משלושה מקורות: מערכת הניקוז העירונית שאינה עומדת בעומסים ובשל כך מזרימה מי שופכין לנחל, שפכים המגיעים "מהר הזבל" העירוני", ומעסקים שונים המחוברים למערכת הניקוז ומזרימים שפכים לנחל.
במשרד להגנת הסביבה טענו כי פעילות העיריה עד כה לניקוי הנחל ומניעת זיהומים אינה מספקת, ויש להציג תוכנית מסודרת ולוחות זמנים. בעירייה ציינו כי נעשות פעולות ובימים אלו שוקדים על תוכניות שיוצגו למשרד.
כאמור, היום הוזרמו פעם נוספות כמויות אדירות של שפכים, והרשויות מגלגלות אחריות למצבו מהאחת לשניה. חברי קהילת נחל סעדיה המונה אלפי חברים, דורשים הטלת קנסות וחיובים אישיים של האחראיים לזיהום בנחל.