כ-250 מוזמנים הגיעו למרכז הימי בחוף השקט לאירוע השקת סירות לזכר צוללת דקר ולרווחתם של ילדים בעלי צרכים מיוחדים.
באירוע הושקו שתי סירות לזכר הצוללת דקר המיועדות לפעילותם של ילדי 'אלופי החיים', הפועלים במסגרת הפעילות השוטפת של עמותת שיט חיפה. הסירות, שמכונות גם סנוניות שופצו והותאמו על פי הנחיותיו של דוד חבוב, שמנהל ומרכז את הפעילות של אלופי החיים.
הסנונית הראשונה שמעתה תיקרא 'לוחמי הצוללת דקר', שופצה מתרומות של משפחות אנשי הצוות של הדקר ויוצאי שייטת הצוללות חברי עמותת דולפין. השניה 'רס"ן יעקב רענן מפקד אח"י דקר' שופצה מתרומה של משפחת רענן.
הטכס להשקת הסירות החדשות, נערך שברקע הדברים מאבקה של עמותת השיט חיפה עם עיריית חיפה שביקשה לעצור את פעילות העמותה בחוף השקט, עצירה שהייתה מביאה גם להפסקת הפעילות של אלופי החיים. העירייה איימה שלא יחודש החוזה עם העמותה ויילקחו הסירות שמשמשות את הילדים המיוחדים. בעמותה הגישו עתירה והפעילות חודשה. כעת מבקשים בעמותה למנוע משברים נוספים, והצטייד בסירות אותן העירייה כבר לא תוכל לקחת.
לדברי ליאור אלפסי, יו"ר עמותת שיט חיפה, השאיפה הייתה לארגן כלי שיט לילדים בעלי צרכים מיוחדים במקביל לתרומת המשפחות, נפתח הד סטארט, גיוס המונים, בו העמותה הצליחה לגייס קרוב ל-140 אלף שקלים. "הילדים עבדו בחוף השקט על סירות של משרד החינוך וברגע שסכסוך עירוני שנולד לקח להם את האפשרות להשתמש בסירות, החלטנו שאנחנו לא יכולים להיות תלויים בגופים אחרים שילוו לנו את הסירות. אנחנו רוצים להעמיד לרשותם ציוד ייעודי לכך שלא ייפגעו מכל גורם כלשהו כי מי שנפגע הכי הרבה אלה הם בעלי צרכים מיוחדים".
הסירות שנרכשו שימשו בשנות ה-80 וה-90 שייטים בתחרויות שונות בארץ. לאחרונה הן היו מושבתות במועדונים בארץ שהזניחו אותם, לדברי אלפסי. בעזרת התרומות הן הוכנסו לסדנה, שופצו וקיבלו חיים חדשים. השיפוץ היה מורכב אולם הושלם בהצלחה. הן נבנו מפיברגלס ושימשו גם את קציני ים עכו.
"לא רצנו לבנות חדשות, לא רק בגלל הכסף אלא מתוך חשיבות של איכות הסביבה שהיא בשורשינו", אומר אלפסי, "אלו סירות תחרותיות שילדים מגיל 7 לומדים להפליג עליהן, הן יציבות וקלות לתפעול ומתאימות לבעלי מוגבלויות, לאו דווקא ילדים על הרצף". כל סירה יכולה להכיל עד 10 ילדים וישתמשו בהן סה"כ 43 ילדים שיפליגו בקבוצות".
קראו גם:
אלפסי: "הם מאוד מתרגשים, קשה להסביר כמה. אני ממליץ בחום לבוא לראות מה הים עושה לילד שקשה לו. למשל כשהוא יוצא להפליג עם אלופת עולם בגלישת רוח, נעמה פולוטניק. לראות את הילדים בעלי צרכים מיוחדים מסתובבים ליד ילדים שהם ספורטאים ברמה הכי גבוהה זה מוכיח את המונח 'קבל את השונה' בצורה אחרת לגמרי".
א', מפקד שייטת הצוללות שכיבד את האירוע בנוכחותו, אמר באירוע: "אני מקווה שהסירות האלה יביאו הרבה ביטחון לילדים ויביאו עוד שייטים".