לקראת החזרה לבית הספר, הרבה הורים מחפשים דרכים פשוטות וכיפיות לבישול עם הילדים. בישול באמצעות מיקרוגל מהווה דרך קלה ומהירה להכין מנות טעימות.
תפוח אדמה ממולא במיקרו
חומרים:
תפוח אדמה גדול
גבינה צהובה מגוררת
הוראות הכנה:
שוטפים ומייבשים את תפוח האדמה.
מניחים את תפוח האדמה בקערת זכוכית ומכסים בניילון נצמד ידידותי למיקרוגל.
מחוררים את הניילון באמצעות סכין/מזלג.
מבשלים במשך כמה דקות במיקרוגל עד לריכוך (בערך 10-7 דקות).
חוצים את החלק העליון של תפוח האדמה.
מניחים גבינה מגוררת בתוך תפוח האדמה ומכניסים למיקרוגל כדי לצלות את הגבינה, למשך 7 דקות.
צ'יפס תפוח עץ קריספי
חומרים:
תפוחים ירוקים
הוראות הכנה:
שוטפים וחותכים את התפוחים לפרוסות דקות.
מניחים את פרוסות התפוחים על צלחת המתאימה למיקרוגל.
מבשלים את הפרוסות במיקרוגל במרווחים של דקה עד שהם פריכים.
מדי פעם בודקים את התפוחים כדי למנוע מהם להישרף.
מקושקשת במיקרו
חומרים:
ביצים
מלח
פלפל
חלב (אופציונלי)
גבינה צהובה מגוררת
עירית/שמיר/פטרוזיליה קצוצים (אופציונלי)
הוראות הכנה:
שוברים את הביצים בקערה המתאימה למיקרוגל.
מקציפים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
מוסיפים חלב עד לקבלת מרקם קרמי, גבינה מגוררת ואם רוצים עירית, לתוספת טעם.
מבשלים במרווחים של 30 שניות עד שלביצים יש את הסמיכות הרצויה, ומערבבים אותן היטב בכל פעם.
ירקות מאודים במיקרו
חומרים:
גזר
ברוקולי
כרובית
קישוא
בטטה
מלח
שמן
עשבי תיבול/תבלינים
הוראות הכנה:
שוטפים וחותכים את הירקות לחתיכות בינוניות-גדולות.
מניחים אותם בקערת זכוכית, מוסיפים, מלח ושמן לפי הטעם, עשבי תיבול או תבלינים ומכסים בניילון נצמד ידידותי למיקרוגל.
מחוררים את הניילון באמצעות סכין/מזלג.
מבשלים במשך כמה דקות במיקרוגל עד לריכוך (בערך 5 דקות) במרווחים של דקה-שתי דקות.
המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה.