לביבות פרחי כרובית מטוגנות, ברוטב לימוני חמצמץ ונהדר, הוא מתכון צמחוני קליל ואביבי. עם אורז לבן וסלט יש לכם ארוחה שלמה, אבל הכי מומלץ לטעמי לאכול עם לחם שחור אחיד (אבל כמעט שאין להשיג אז גם עם לחם בריאות). אפשר גם להכין כריכים משודרגים ביותר, או להשביח ולהרים כל סלט - פשוט להוסיף כמה לביבות ולצקת מעל מהרוטב.

3 צפייה בגלריה
לביבות כרובית ברוטב לימון
לביבות כרובית ברוטב לימון
לביבות כרובית ברוטב לימון
(צילום פרטי)

לביבות כרובית ברוטב לימון


חומרים ללביבות
1 ראש כרובית מחולק לפרחים
כפית כורכום
חבילת כוסברה קצוצה
בצל יבש מגורר וסחוט
4 שיני שום כתושות
3 ביצים
4 כפות פירורי לחם או קמח מצה
כפית כוסברה יבשה
כפית פלפל שחור גרוס
צ'ילי גרוס (לא חובה)
מלח
מעט שמן לטיגון
ההכנה:
חולטים את פרחי הכרובית במי מלח וכפית כורכום. מביאים לרתיחה עדינה, מכבים אש ומניחים להתקרר, מסננים ומעבירים לקערה גדולה. גורסים בעזרת גף או מזלג, חשוב לא למעוך אלא לחתוך לפיסות גסות.
מוסיפים את שאר החומרים מערבבים היטב, אם העיסה דלילה אפשר להוסיף עוד מעט מפרורי לחם או קמח מצה, בזהירות, העיסה אמורה להיות רכה ופתוחה, מנחים בצד כרבע שעה ונותנים לה להתגבש.
מחממים מחבת עם שמן ובעזרת שתי כפות יוצאים קציצות גבוהות (רצוי לא שטוחות) ומטגנים מכל הצדדים, הופכים בזהירות עד לקבלת צבע זהוב יפה. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג, מניחים בצד. אם מסתבכים בהכנה עם שתי כפות אפשר להוסיף פירורי לחם לחכות מעט וכדרר לביבות, אני מעדיף להשקיע בסבלנות המאמץ שווה, מתקבלות לביבות קלילות ורכות כעננים.

3 צפייה בגלריה
לביבות כרובית ברוטב לימון
לביבות כרובית ברוטב לימון
לביבות כרובית ברוטב לימון
(צילום פרטי)

קראו גם:

הרוטב
צרור גבעולי סלרי ללא העלים חתוכים באורך של כחמישה סנטימטר.
5 שיני שום כתושות
פלפל ירוק מתוק חתוך לרצועות
שלי כוס שמן זית
מיץ מלימון אחד (עסיסי) או לפי הטעם
6 פרוסות לימון כבוש
2 כוסות מים רותחים
חצי כפית כורכום
פלפל שחור גרוס
מלח

3 צפייה בגלריה
לביבות כרובית. מומלץ לאכול עם לחם שחור אחיד
לביבות כרובית. מומלץ לאכול עם לחם שחור אחיד
לביבות כרובית. מומלץ לאכול עם לחם שחור אחיד
(צילום פרטי)

הכנת הסיר:
בסיר שטוח מחממים מעט שמן, מוסיפים את גבעולי הסלרי ורצועות הפלפל הירוק ומטגנים על אש בינונית, מוסיפים את השום ומטגנים כדקה, מוסיפים את הלימון הכבוש ומטגנים עוד כשתי דקות יחד, מוסיפים את המים והתבלינים ומביאים לרתיחה, מנמיכים אש ומבשלים עוד כעשרים דקות.
מסדרים את הלביבות ברוטב אחת ליד השניה, מנענעים קלות את הסיר כדי שהרוטב יעטוף את הלביבות יפה וברכות ומבשלים על אש נמוכה עוד 20 דקות.
אפשר גם: למי שאוהב חריף כדאי להוסיף פלפל חריף בשלב טיגון הפלפל הירוק המתוק. לטעמי מוסיף המון.