ישראל נמצאת עדיין בעיצומה של המלחמה הארוכה והקשה. החטופים טרם חזרו וכ-100 אלף תושבים בצפון ובדרום עדיין עקורים מבתיהם, ועוד נופלים מצטרפים לרשימה.
חבר מועצת העיר קיריל קארטניק, הגיש הצעה לסדר למועצת העיר חיפה, בה הוא מבקש להנציח כבר עכשיו את תושבי חיפה שנרצחו בשבעה באוקטובר, והחיילים ואנשי כוחות הביטחון שנפלו במלחמה.
"לפני חצי שנה חווה עם ישראל אסון שכמותו לא התרחש מאז השואה", כתב בהצעתו, "ארגון טרור רצחני ביצע התקפה אכזרית בלב יישובים בדרום, פסטיבל ובסיסים צבאיים.
"מחבלי חמאס ועזתים 'מן השורה'' פלשו לארץ ישראל, רצחו, אנסו ועינו באכזריות כ-1,400 אחים ואחיות שלנו וביניהם ילידי ותושבי חיפה. בנוסף, חיילים חיפאים רבים חירפו את נפשם ונפלו במלחמה מול האויב האכזר".
חבר המועצה ציין כי לצד פניות שקיבל ממשפחות שכולות בעיר, הוא סבור כי יש למועצה חובה מוסרית להנציח את תושבי וילידי חיפה שאיבדו את חייהם למען המדינה.
"אין ספק כי מדובר בגיבורים שבזכותם אנו כאן", אמר קארטניק המציע להקים אנדרטה במקום בולט בחיפה. חבר המועצה מציע מקום כדוגמת גן הזיכרון או מקום דומה אחר, מקום בו ניתן לקיים טקסי זיכרון בהשתתפות בני המשפחות.
"זה המעט שאנו יכולים לעשות עבור התושבים שאיבדו את כל עולמם", מסכם קארטניק.
האנדרטה הגדולה והמשמעותית ביותר שנבנתה בשנים האחרונות באזור חיפה הייתה לאחר אסון הכרמל שהתרחש בשנת 2010. האנדרטה נבנתה ביערות הכרמל מול קיבוץ בית אורן לציון 44 הנספים באסון ונחנכה בחודש דצמבר 2011.
קראו גם:
יו"ר יד לבנים חיפה חיים לנצינצקי תומך בהצעתו של קארטניק וכבר מנהל דיונים בנושא. "בחיפה יש כ-30 חללים ונופלים בפעולות האיבה מאז 7 באוקטובר", אומר לנצינצקי, "לדעתי יש להנציח את כולם בגן הזיכרון, כך שכל הנופלים של העיר יהיו במקום אחד. בערים אחרות זה כבר נעשה אך בחיפה זה מתעכב. בנוסף ניתן לעשות פינת זיכרון בטיילת לואי או מקום דומה".
"יש בעיה בכל שטרם נקבע שם קבוע למלחמה, ומלחמות ברזל הוא שם זמני. בגלל זה בקברי החללים נכתב 'נפל בקרב' ולא מצוין שם המלחמה. יש לא מעט נופלים וראוי כבר עכשיו לתת את הדעת ולפעול להנצחה לטובת המשפחות".