קטיה (39) , פיזיותרפיסטית, מנהלת את מכוני חדרה וכרכור בקופת חולים מאוחדת. יעקב (41), מנהל תחום פיזיותרפיה במחוז מרכז, קופת חולים מאוחדת. נשואים 11 שנים עם שלושה ילדים, בן 10 ותאומים בני 5.
1 צפייה בגלריה
 קטיה ויעקב גרוסמן
 קטיה ויעקב גרוסמן
קטיה ויעקב גרוסמן
(צילום: פרטי)
איך זה לעבוד עם בן הזוג באותו מקום עבודה?
קטיה: "עד למינוי החדש של יעקב באזור המרכז לפני כחצי שנה, עבדנו במכונים שונים בקופת חולים מאוחדת במחוז צפון. העבודה באותו תחום יצרה בינינו שותפות עם מכנה משותף רחב יותר מהרבה זוגות שאנחנו מכירים. הוא מבין אותי הכי טוב, ואני מבינה אותו".
יעקב: "אנחנו יכולים להתייעץ ולעזור אחת לשנייה בעניינים מקצועיים וזה בהחלט יתרון גדול מאוד על פני זוגות שפחות יכולים להבין את הקשיים וההצלחות של בן הזוג".
איך הכרתם, ולמה החלטתם להביא את בן/בת הזוג לעבוד אתכם?
קטיה: "הכרנו עוד בתקופת הלימודים. בסיומם היינו בזוגיות אבל עדיין לא התחתנו. אני התחלתי לעבוד בקופת חולים מאוחדת, ובאותו זמן נפתחו סניף חדש בפרדס חנה וחיפשו עובדים למכון הפיזיותרפיה. עודדתי את יעקב להגיש מועמדות והשאר, כמו שאומרים, היסטוריה".
יעקב: "באותו זמן לא חשבנו יותר מדי לעומק מה זה אומר לעבוד באותו ארגון, חיפשנו עבודה בתחום שלנו ושמחנו שנוכל לחלוק חוויות".
האם יש רגעים שהייתם מעדיפים לעבוד במקומות נפרדים?
יעקב: "שנינו מודים שיש רגעים של הצפה, אבל הם מעטים. לרוב, העובדה ששנינו עובדים באותו תחום ובאותו ארגון תורמת לנו המון מכל הבחינות. ההבנה המשותפת מה עובר זה על זו, היכולת להבין את רגעי הקושי וגם את רגעי השמחה שלנו מול המטופלים. יש בזה המון יתרונות".
קטיה: "לפעמים אני משתעשעת במחשבה איך זה היה מרגיש אם היו לנו תחומי עניין נוספים מבחינה מקצועית, אבל אין ספק שזה יתרון שיש לך בן זוג שיודע בדיוק למה התכוונת בלי שתצטרכי להסביר לו באריכות כל דבר".
ספרו על מקרה במסגרת העבודה בו לא ידעו שאתם זוג נשוי?
קטיה: "במהלך השנים היו לא מעט מקרים בהם מטופלים סיפרו לי על פיזיותרפיסט נחמד שטיפל בהם, ועד כמה הוא היה מקצועי ואדיב. זה גם לי לחייך והם לא הבינו למה, עד שהסברתי בעצם שמדובר בבעלי. זכיתי לשמוע מהצד כמה מעריכים אותו כאיש מקצוע וכבן אדם, זו מתנה".
אתם ממליצים לזוגות אחרים לעבוד ביחד?
קטיה: "אני חייבת להודות שדעותיי חלוקות בנושא. מצד אחד זה נחמד שאני יכולה להיעזר ביעקב מבחינה מקצועית, ושיש תמיד מישהו שמבין אותי ויכול לתת לי עצה טובה. גם יש לנו חברים משותפים מהעבודה, ועד לפני שיעקב עבר למחוז מרכז היו לנו ימי גיבוש משותפים... יחד עם זאת, לפעמים יש את הרצון גם להפריד כוחות. אני זוכרת שהיה לנו יום גיבוש לפני כמה שנים, אני הייתי עם הצוות שלי ויעקב עם הצוות שלו, וזה היה שינוי מרענן ונחמד".
יעקב: "הכי חשוב זה לדעת לתת לבת הזוג שלך מרחב, ולהבין אם היא רוצה קצת זמן לעצמה או עם חברים אחרים".
קטיה: "אבל אלו באמת שיקולים לא דרמטיים. אנחנו כזוג מרגישים שנכון לנו לעבוד יחד באותו ארגון. אני מניחה שכל מקרה צריך להיבחן לגופו".
לסיכום, תנו לנו טיפ לעבודה משותפת וטיפ לזוגיות טובה לט"ו באב?
קטיה: "הטיפ הכי חשוב בעבודה המשותפת זה להשתדל לעשות הפרדה בין הבית למקצוע. לא להביא את כל הבעיות איתך הביתה, ולדעת ליהנות מזמן איכות ותחביבים שלא קשורים לעבודה. לגבי זוגיות, בעיניי הכי חשוב לדעת להקשיב. הקשבה אחד לשנייה, להיות חברים לאורך הדרך כל הדרך ולדאוג יחד לתא המשפחתי".
יעקב: "ובעיקר להסכים עם כל מה שהיא אומרת, בעבודה ובחיים האישיים".