בעיריית חיפה התקבלו מאז פתיחת המלחמה בדרום, מספר לא מבוטל של פניות מצד תושבים המבקשים סיוע בנושא מקלטים בבתים משותפים בעיר.
2 צפייה בגלריה
איך המקלט אצלכם. מקלט לא ערוך
איך המקלט אצלכם. מקלט לא ערוך
איך המקלט אצלכם? מקלט לא ערוך
(צילום: פרטי)
בעוד שבעיריית חיפה הורו על ריענון ופתיחת מקלטים ציבוריים, נושא הכנת המקלטים בבתים משותפים נמצא באחריות ועדי הבתים המשותפים.
בבתים רבים, בשל העובדה כי המקלט משמש לצורכי בטחון רק כל עשור או יותר, הפכו את המקלטים למחסנים. כעת, בשעת חירום, הציבור צריך לפעול בהקדם להכשרת והכנת המקלטים לשהייה של משפחות לתקופה לא ידועה.
בעיריית חיפה ינסו לסייע למבקשים להכין את המקלט לחירום, ומיד עם הפניה למוקד 106, בעירייה יפנו לוועדי בתים ובעלי דירות וידרשו את פינוי המקלט. בעירייה יכולים לקנוס בעלי בתים שלא ייענו לדרישה, אבל חשוב מכך, בעירייה מבקשים לסייע לתושבים למצוא מקום בטוח במידה וחיפה תיכנס למעגל הלחימה.

2 צפייה בגלריה
מקלט
מקלט
מקלט ציבורי
(צילום המחשה: קובי קואנקס)

קראו עוד:

על פי הנחיות פיקוד העורף, במקרה של שימוש במקלט ללא רשות הדיירים רשאי ועד הבית לפנות לרשות המקומית אשר לה הסמכות על פי חוק לטפל במקרים מסוג זה. על פי חוק הג"א, רשאית הרשות לפנות את תכולת המקלט וזאת לאחר מתן הודעה בכתב 15 יום לפני הפינוי לגורם המשתלט.
בפיקוד העורף מדגישים: "אנו נמצאים במצב חירום, לכן אנו מבקשים לוודא בהקדם כי המקלט המשותף כולל את כל מה שנדרש לשהייה ממושכת במידת הצורך".
רשימת המקלטים הציבוריים של עיריית חיפה ניתן למצוא כאן.