בעיריית חיפה קיבלו החלטה קריטית וגורפת לפיה לא יינתן אישור להדלקת מדורות בכלל ברחבי העיר חיפה במהלך ל"ג בעומר.
3 צפייה בגלריה
ל"ג בעומר
ל"ג בעומר
אין מדורות. ל"ג בעומר 2025 בחיפה
(המחשה: מוטי קמחי)
מעיריית חיפה נמסר כי ההחלטה התקבלה על ידי ראש העיר יונה בהמשך לצו עליו חתם נציב כבאות והצלה, ולאחר דיון שקיים בנושא עם גורמי המקצוע.
ההחלטה התקבלה בשל תנאי מזג האוויר השרבי שצפוי במהלך הימים הקרובים, בפרט ביום בל"ג בעומר, ובשל ניסיון העבר והחשש מפני שריפות שעלולות לפרוץ בעיר, באופן שיסכן תושבים, בתים וחורש.
במקביל הנחה ראש העיר להגביר את הפיקוח והאכיפה בימים הקרובים, בפרט בל"ג בעומר, כנגד מפירי ההחלטה.

3 צפייה בגלריה
מדור. חשוב להישמע להנחיות הבטיחות
מדור. חשוב להישמע להנחיות הבטיחות
ל"ג בעומר 2025 בחיפה בוטל
(המחשה: shutterstock)

קראו עוד:

ל"ג בעומר 2025 בחיפה: אין הדלקת מדורות בעיר


ראש עיריית חיפה, יונה יהב: "מזג האוויר השרבי, והאפשרות שאפילו טעות אנוש תגרום לאבדן שליטה ולשריפה גדולה, הובילו אותי לקבל החלטה אחראית ושקולה לאסור כל הדלקת מדורות, בכל מקום. אסור לנו לשחק באש, תרתי משמע. הובלתי את חיפה במהלך התמודדות קשה ומורכבת עם שתי שריפות ענק, ואני יודע מה הם הסיכונים הקשים והמשמעויות הכבדות של הדבר הזה. ביטחון התושבים נמצא מעל כל שיקול, אני מחויב לו וכל עובדי עיריית חיפה מחויבים לו".

3 צפייה בגלריה
חדר המלחמה. יהב ומרגלית
חדר המלחמה. יהב ומרגלית
קיבל החלטה קשה. יהב בחר המצב
(צילום: ראובן כהן עיריית חיפה)

גורמים בכבאות והצלה מסרו למיינט חיפה כי ניתן היה להמתין עם ההחלטה ולבחון את התפתחות מזג האוויר לקראת יום חמישי. "יהב קיבל החלטה גורפת וניתן להבין אותו, כי ההכנות למדורות כבר החלו והוא רוצה למנוע אי הבנות", אומר גורם בכבאות והצלה, "לצערנו, גם אירועי יום העצמאות בוטלו וכעת גם ל"ג בעומר".
פורסם לראשונה: 18:19, 11.05.25