עו"ד ימית קליין, היועצת המשפטית לעיריית חיפה, הודיעה על סיום תפקידה והיא צפויה לעזוב את משרדה בשבועות הקרובים לאחר 9 שנים בתפקיד.
בעיריית חיפה מיהרו לפרסם מכרז להחלפתה של עו"ד קליין, מכרז שנסגר ביום ראשון ואליו הגישו את מועמדותם כ-20 יועצים משפטיים מרשויות קטנות יותר, בתקווה לייצג משפטית את העיר השלישית בישראל.
קראו עוד:
בין המועמדים שניגשו למכרז ומוכרים היטב להנהלת עיריית חיפה, היועץ המשפטי לעיריית נשר עו"ד אורי גרינברגר, והיועצת המשפטית לעיריית צפת עו"ד ענבל בן ארי.
גרינברגר, חבר מועצת העיר חיפה לשעבר מסיעת 'צעירי חיפה - יש עתיד', בראשה עמד שי אבוחצירה. ב-2019 התמנה גרינברגר לתפקיד היועץ המשפטי לעיריית נשר.
בן ארי, בשנת 2020 החלה את עבודתה כיועצת המשפטית של עיריית צפת, וזאת אחרי שנים בהם כיהנה בלשכה המשפטית של עיריית חיפה לצד עו"ד קליין. בן ארי זכתה להכרה על תרומתה לתיק סגירת מיכל האמוניה במפרץ חיפה, ותיקים נוספים.
"יש מלחמת עולם על רקע המכרז ליועצת המשפטית", אומר גורם במועצת העיר, "יש מועמדים טובים לתפקיד אבל בסופו של דבר יושבים בוועדת המכרזים אנשים שחלק מהשיקולים שלהם אינם אך ורק מקצועיים אלא גם פוליטיים. יש מי שמבקש לבחור בייעוץ משפטי קשיח שרק טובת הציבור לנגד עיניו, ויש מי שרוצה ייעוץ שיאפשר גמישות. מספיק להסתכל על הקרבות בממשלה בנוגע ליועצת המשפטית ולהבין את חשיבות התפקיד ברשות מקומית".
המועמד או המועמדת שייבחרו במכרז צפויים להיכנס לנעליה הגדולות של עו"ד קליין, שלקחה חלק במאבקים רבים ומשמעותיים בעיר חיפה, ועזיבתה תפגע קשות בזכרון הארגוני של העירייה, וביעילות המאבקים הרבים אותם היא מנהלת.
"יש חשיבות עצומה לתפקיד היועץ המשפטי בעירייה", אומר עו"ד רשף חן, היועץ המשפטי לשעבר של עיריית חיפה והמנהל המקצועי של הכשרת משרד הפנים ליועמ"שים חדשים, "היועץ המשפטי הוא שומר הסף החשוב ביותר ברשות המקומית. תפקידו לוודא שכל פעולות הרשות נעשות בהתאם לחוק. זהו תפקיד מורכב וקשה במיוחד כי רשות מקיימת פעולות משפטיות כמעט בכל תחום. יש לה המון מקרקעין, עובדים, גביית מסים, מנהלת תביעה עירונית בתחום בינוי, יש לה כמויות עצומות של התקשרויות כספיות בחוזים".
עו"ד חן: "התפקיד קודם כל מחייב את היועץ המשפטי בחיפה לנהל את עולם המשפט במגוון רחב של תחומים משפטיים. חובת היועץ להרים דגל אדום שהרשות עושה דבר שאינו חוקי. חובת הנאמנות של היועץ היא לחוק וזה עשוי ליצור קונפליקטים בארגון פוליטי. דוגמא לכך אנו רואים ברמת הממשלה. התכונה הנדרשת זו יושרה מקצועית. מצד אחד קל להגיד 'אי אפשר' על כל דבר שמציעים בעירייה, ואז אתה מסומן כגורם מפריע. מצד שני, אם תאשר לעירייה לעשות כל דבר, אתה תסבך את הרשות שעלולה להגיע לערכאות משפטיות. זה מכרז משמעותי בעיריית חיפה אין ספק".