משרד הבריאות הוציא צו סגירה מנהלתי מיידי למרכול "סטופ מרקט" בשדרות ההסתדרות 271 , במפרץ חיפה. במסגרת הצו חל איסור על מכירת, הוצאת, הכנסת שיווק ו/או עשיית כל שימוש בכל המוצרים הנמצאים בעסק ועל העסק להיות סגור מפני לקוחות וספקים כל זאת עד למתן הוראה אחרת.
2 צפייה בגלריה
סניף סטופ מרקט בשדרות ההסתדרות(מתחם I way)
סניף סטופ מרקט בשדרות ההסתדרות(מתחם I way)
סניף סטופ מרקט בשדרות ההסתדרות (מתחם I way)
(צילום: פרטי)
רופאת הנפה במשרד הבריאות, ד"ר רנא שיבלי הוציאה את הצו לאור ממצאי הביקורת שנערכה בעסק ביום 01.12.2024 על ידי מפקחת בריאות הסביבה בלשכת הבריאות ביחד עם וטרינר רשותי מטעם עיריית חיפה.

בשר פג תוקף


במכתב למנהלי המקום רשמה רופאת הנפה: "בביקורת זו נמצא כי העסק מופעל בתנאים תברואתיים ירודים ביותר קיימים בו ליקויים חמורים המסכנים את בריאות הציבור באופן מיידי. כמו כן העסק פועל ללא רישיון עסק וללא אישור משרד הבריאות לרישיון עסק.
כן, יש לציין כי מנהל הסניף הפריע למהלך הביקורת תוך צעקות ותוקפנות ודרש כי המפקחים יצאו מהסניף, ולכן לא הושלמה הביקורת בעסק, באופן בו נותרה כמות גדולה של בשר פג תוקף ו/או שאינו ראוי למאכל אדם שלא הושמדה נוכח התנהלות מנהל הסניף".

2 צפייה בגלריה
עגלת סופר
עגלת סופר
הביקורת מצאה ליקויים בחלק ממחלקות המרכול
(צילום אילוסטרציה: ריאן)

הביקורת מצאה ליקויים בחלק ממחלקות המרכול. מחלקת המזון המוכן הייתה סגורה בעת הביקורת "אבל בשר לשימושה הופשר במחלקת האטליז בניגוד למותר - העסק של המזון המוכן נדרש להתנהל בנפרד מהאטליז, כולל קבלת סחורה, אחסונה וטיפול במזון על שלביו. חל איסור מוחלט לבצע פעולות הכנה כלשהן באטליז לטובת מחלקת מזון מוכן".
באיטליז נמצא כי עובדי המחלקה עסקו בניקיון. בין היתר, השתמשו במסיר שומנים תוך כדי סידור העוף, תוך סכנת הרעלה כימית. "בוויטרינה היו שאריות בשר ולכלוך מצטבר מימים קודמים. תקרת חדר העבודה עם בשר מלוכלכת ומכוסה בשאריות בשר. בחדרי העבודה נמצאו חלודה ונמצא לכלוך מצטבר.

אין רשיון עסק


בחדר העבודה נמצאו 22 ק"ג עוף פג תוקף שחלקו הוקפא בעסק. המוצרים הושמדו. בחדר הקירור נמצאה כמות גדולה של בשר ארוז מראש מהיום הקודם ביחד עם בשר טחון ושיפודים (פעילות יצרנית) – מוצרים אלה לא הושמדו עקב הגעתו של מנהל הסניף וגירוש המפקחים מכותלי העסק. נמצאו מוצרים שהוכנו ונארזו בעסק ותוקפם פג – מוצרים אלה לא הושמדו עקב הגעתו של מנהל הסניף וגירוש המפקחים מכותלי העסק. שטיפת הרצפה בוצעה בזמן הביקורת עם שימוש במבשם בזמן העבודה עם הבשר. סכנת הרעלה כימית".
הפקחים גם מצאו חלקי עוף ללא סימון, במקרר נראה תיקן חי, הקרמיקה בקיר הייתה שבורה ולא שלמה, קרש חיתוך מלוכלך ועוד.
במקפיא האיחסון מצאו הפקחים בשר קפוא פג תוקף שלא הושמד עקב התנהלות מנהל הסניף וגירוש הפקחים. עוד נמצאו ולא הושמדו מאותה סיבה כ 60 ק"ג בשר בהקפאה עצמית ללא סימון. לעומת זאת כמה ארגזים של ברש כבר קפוא פג תוקף שכן הושמדו.
במחסן נצאו משטחי עץ מלוכלכים, בדלי סיגריות, שלוליות מים, רצפה לא נקייה, במחסן למזון נמצא חתול.

קראו עוד:

הביקורת באולם המכירה, מאפייה ומעדנייה לא הושלמה עקב ההפרעה. "נראה כי מכסים את הפיצוחים וחמוצים בשקיות ניילון במשך הלילה ולא מעבירים לכלי סגור. העסק פועל ללא רישיון עסק. יצוין כי גם בביקורת קודמת נמצאו ליקויים רבים אשר נמצא כי לא תוקנו.
בביקורת הנוכחית קיימת החמרה במצב התברואי. נוכח חומרת הסכנה ומידיותה, לרבות, היוותרות כמות גדולה של בשר פג תוקף ו/או לא ראוי למאכל אדם בסניף ללא השמדה בשל הפרעת מנהל הסניף לביקורת אני מוציאה את צו ההפסקה המנהלי לעסק לפני שימוע. תחולתו של צו זה הינה מידית. על העסק להיות סגור ללא כל פעילות מרגע קבלת צו זה".
במכתב שנשלח לסניף צוין כי הצו הוצא לאחר התייעצות עם עו"ד מייסר עבאהרי, עוזרת ראשית ליועצת המשפטית. תוקף הצו ל-30 יום ובאפשרות בעלי המקום לפנות לבית המשפט לבקש את ביטול הצו.
תגובת סטופ מרקט תתפרסם במלואה לכשתתקבל.