פרופ' אבינעם שירן, מנהל המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל מקבוצת כללית
ופרופ' בפקולטה לרפואה בטכניון, מאמין ב-3 ערכים: מקצועיות, חדשנות וגישה אנושית, שמובילים לתוצאות מיטביות.
"תחום הקרדיולוגיה התקדם משמעותית, ואנו פועלים לא רק להאריך את חייהם של החולים, אלא גם לשיפר את איכות חייהם," מדגיש פרופ' שירן.
המחלקה מתגאה בהצלחות רבות, בזכות שילוב ידע מקצועי, ניסיון ותשתיות מתקדמות הכוללות יחידה לטיפול נמרץ לב, מחלקת אשפוז קרדיולוגי ו -3 חדרי צנתורים. הטיפול המהיר והמדויק מאפשר לאבחן ולטפל ביעילות, לשפר סיכויי החלמה ולהציל חיים. המחלקה מלווה את המטופלים לאורך כל שלבי המחלה – מאבחון ועד שיקום. הסיסמה "כרמל מכל הלב" משקפת את המובילות של המרכז הרפואי בתחום הרפואה הקרדיו-וסקולרית ואת כולל הובלת שינוי באורחות החיים, בשילוב טיפול תרופתי ופעילות גופנית, למניעת התפתחותן של מחלות לב וכלי דם.
מחלקה קרדיולוגית גדולה – מצרך בסיסי לטיפול בחולי לב
"אנחנו נהנים ממערך שבו 40 מיטות אשפוז ו-3 מחלקות אשפוזיות: טיפול נמרץ לב, קרדיולוגיה, ויחידה לטיפול לאחר צנתורים. זאת מתוך ההבנה שטוב לחולי הלב שיהיו מאושפזים במחלקה קרדיולוגית, לטובת טיפול יעיל, מקצועי ומהיר, שהוא קריטי עבורם", אומר פרופ' שירן.
לצד הטיפול הרפואי מקדם המערך גישה הוליסטית הכוללת גם טיפולים תומכים כמו ייעוץ רגשי ותזונתי, והמשך טיפול בקהילה ע״י רופאי המחלקה, המסייעים למטופלים לחזור לשגרה ולשפר את איכות חייהם לאחר אשפוזים וטיפולים. "מסתבר שחולים אוהבים להיות אצלנו במחלקה. הם עוצרים אותי במחלקה לספר על היחס המדהים שהם מקבלים מצוות הרופאים, מהאחיות, וגם מהצוות של מקצועות הבריאות מהמשנעים הרפואיים ומכולם. חשוב לנו להיות ממוקדי-מטופלים ולהציב את טובתם במקום הראשון".
מהם החידושים המרכזיים בתחום הקרדיולוגיה?
"תחום הקרדיולוגיה הוא אחד התחומים שהתקדמו בצורה הדרמטית ביותר ברפואה במהלך 50 השנים האחרונות. ההתקדמות הזו הובילה לשיפור בתוחלת ובאיכות החיים של חולי לב, עם מגוון רחב של אפשרויות טיפול, בהתאמה אישית. אם בעבר חולה שעבר התקף לב היה מאושפז במחלקה פנימית ומקבל טיפול תרופתי מוגבל, היום הוא יוכנס מיד לחדר צנתורים, שם יפתחו לו את העורק החסום, יינתן לו טיפול תרופתי מתקדם, ובתוך ימים ספורים הוא ישוחרר לביתו עם סיכויים גבוהים לחיים ארוכים ואיכותיים. בנוסף, ראינו קפיצת דרך בטיפול בבעיות מסתמים באמצעות צנתור וללא צורך בניתוח לב עם פתיחת בית החזה, גם בגיל המבוגר מאד. הצנתור, שהפך לטיפול המוביל בהתקפי לב, מאפשר היום גם טיפול בעורקים מסוידים במידה קשה באמצעות טכנולוגיות מתקדמות, כמו מקדחים מצופים באבקת יהלומים המסתובבים במהירות עצומה או בלונים שמספקים גלי הלם לפירוק הסידן. אתגר נוסף הוא הטיפול בחסימות כרוניות מלאות (CTO) בעורקים כליליים, בעיה שמטופלת כיום בטכנולוגיה מיוחדת ושימוש בציוד מתקדם, ובמקרים מורכבים גם באמצעות כניסה הפוכה מצידו השני של העורק החסום, דרך עורקים קטנים ביותר.
גם תחום הדמיית כלי הדם שבלב התפתח מאוד, עם שימוש בטכנולוגיות אולטרסאונד מתקדמות וטכנולוגיית OCT המבוססת על גלי אור לסיוע בפעולות מורכבות. בנוסף, תחום האלקטרופיזיולוגיה – שעוסק בבעיות חשמליות בלב – התקדם משמעותית, עם פתרונות חדשניים כמו קוצבי לב מיניאטוריים המושתלים בתוך הלב ללא חוטים, וצריבה של מוקדים בלב הגורמים להפרעות קשות בקצב הלב. אלה מאפשרים לאנשים שסבלו מהפרעות קטלניות בקצב הלב לחיות חיים ארוכים ובריאים יותר."
ומה הדבר הבא?
"יש תוכנית להקים באזור הצפון "מרכז-על" חדש בקרית אתא על בסיס המרכז הרפואי כרמל, בית חולים עם 2,200 מיטות שיעניק מענה רפואי מקיף לכל תושבי אזור הצפון, וייתן לתושבי הפריפריה בצפון הארץ מענה רפואי מעולה. אנחנו נהיה גאים לקחת חלק מרכזי במרכז הרפואי החדש בהענקת רפואת הלב הטובה והמתקדמת ביותר ", מסכם פרופ' שירן.
מוגש מטעם: כללית, בית חולים כרמל
פורסם לראשונה: 09:16, 11.12.24