אחד מתחומי המחקר החשובים ביותר וכאלו הזוכים למספר המחקרים הגדול ביותר הוא תחום חקר הגיל השלישי.
קידום המחקר בתחום הזקנה מחייב שיתוף פעולה הדוק בין האקדמיה ובני הגיל השלישי. בארגון פסגות כרמל מקפידים לאורך השנים האחרונות לעבוד יחד עם חוקרי אוניברסיטת חיפה, ולתרום ככל הניתן לשיפור איכות חייהם של אוכלוסיית הארגון, כמו גם כלל בני הגיל השלישי.
במסגרת שיתוף הפעולה, הצעות מחקר של חוקרי האקדמיה עוברות לאישור ועדה של ארגון פסגות כרמל, כמו גם ועד המנהל, ובהמשך מגיעים החוקרים אל דיירי הארגון שהביעו הסכמתם להשתתף במחקר. תוצאות המחקרים מוצגות בסיום המחקר פני הנהלת הארגון ודייריו.
השבוע התקיים מפגש כזה בו הוצגו תוצאות מחקרה של פרופ' שושי קיסרי מבית הספר לטיפול באומנויות של אוניברסיטת חיפה. במחקר - "השפעת תרגילי אימפרוביזציה על תפקודים חברתיים, רגשיים וקוגניטיביים בקרב אנשים זקנים", השתתפו 40 דיירים מגיל 70 ומעלה.
מחקר נוסף שהוצג, מחקרה של עו"ס וגרונטולוגית שרון פרנס - "השפעת התערבות קבוצתית המשלבת טכניקה של סקירת חיים והיבטים קיומיים על רווחת האדם המבוגר".
תוצאות מחקרה של פרופ' קיסרי הצביעו על כך כי אינטראקציות משחקיות ואף כאלו המתרחשות בגישה מרחוק, באמצעות הזום, משפרות את כל המדדים שנבדקו בקרב הדיירים: חברתיים, רגשיים וקוגניטיביים.
במחקרה שרון פרנס התוצאות לא ענו על ציפיות החוקרת אך נראה כי זה נבע מבעיה במתודולוגיית המחקר. למרות שהחוקרת ציפתה לראות היבטים חיוביים, המחקר לא העלה את זה.
קראו עוד:
יו"ר ארגון פסגות כרמל - בני זוסמן: "בעיית הבדידות של בני הגיל השלישי מוכרת לנו היטב ואנחנו משקיעים מאמץ רב במניעתה, הן במסגרת פעילויות חברתיות שונות, והן על ידי יישום המסקנות העולות מהמחקרים שעורכים באקדמיה בשיתוף אתנו. אנחנו נמשיך לשתף פעולה עם אוניברסיטת חיפה וננסה לשפר ע"י המסקנות העולות מהמחקרים את חיי הדיירים שלנו בכל חמשת הבתים".