סופריטו עוף משודרג עם קוקלות ירושלמיות (סוג של קציצות), שמופיעות לרוב בחמין.
1 צפייה בגלריה
סופריטו עוף משודרג עם קוקלות ירושלמיות
סופריטו עוף משודרג עם קוקלות ירושלמיות
סופריטו עוף משודרג עם קוקלות ירושלמיות
(צילום פרטי)
הן מדהימות כשהן יוצאות מהמחבת, ובדרך כלל חצי ממה שהכנתם נחטף תוך כדי טיגון. לכן בדרך כלל מכינים כמות נדיבה, שאפשר להקפיא ולשלוף כשמכינים חמין.
הקציצות יודעות לספוג טעמים נפלא ונחשבות לפינוק בצלחת של השבת. מדי פעם אני מוסיף להן תבשילים מיוחדים, והפעם בחרתי בסופריטו, אחד המאכלים הקלאסיים של המטבח הספרדי-יהודי, וזה בהחלט משדרג.


סופריטו עוף משודרג עם קוקלות ירושלמיות


קילו כרעיים מחולקים (עדיף שוק וחזה, אפשר רק שוקיים)
2 בצלים חצויים ופרוסים
כרבע מקל קינמון (3-4 ס"מ) או חצי כפית קינמון טחון
כפית פלפל שחור
כפית שטוחה פלפל אנגלי
חצי כפית כורכום
כ-4 כוסות מים רותחים
6 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים לרוחב לפרוסות עגולות ועבות או לקוביות גדולות, להשרות עם הרבה מים קרים לכמה שעות (אפשר לקצר אבל זה ישפיע על הטיגון הפריכות והטעם).
הקוקלות:
חלה או לחם ללא הקרום, מושרה במים וסחוט/ה היטב
250 גרם בשר טחון
בצל בינוני, קצוץ דק
חצי חבילה פטרוזיליה
2 כפות סולת
2 ביצים
כפית פלפל שחור
כפית שטוחה פלפל אנגלי
ההכנה:
הקוקלות: מערבבים את כל חומרי הקוקלות, לשים היטב עד לקבלת תערובת אחידה וגמישה, מעבירים למקרר לכחצי שעה מנוחה, יוצרים קציצות ומטגנים עד זהוב משני הצדדים, מעבירים למגש עם נייר סופג.
אפשר להקפיא ולהוציא לפני השימוש. אפשר לוותר על הבשר. הקוקלות מפנקות גם בלעדיו. מתאים לשלב גם בחמין צמחוני.
הכנת הסיר:
בסיר רחב ושטוח מטגנים את הבצל עד שקוף, מוסיפים את חלקי העוף ומטגנים יפה משני הצדדים עד לקבלת צבע יפה, מתבלים ומערבבים.
לאחר כשתי דקות מוסיפים את המים הרותחים ומבשלים על אש נמוכה ברתיחה עדינה, מסירים קצף במידת הצורך עד לקבלת נוזל צלול ומבשלים עוד כ־35 דקות.
בינתיים מטגנים את תפוחי האדמה המסוננים, עד זהוב, מעבירים לקערה, מתבלים במלח ופלפל, מקפיצים יחד ומוסיפים לסיר הסופריטו.

קראו גם:

מסדרים יפה על חצי מהסיר, בחצי השני מסדרים את הקוקלות המטוגנות.
מביאים לרתיחה, מנמיכים אש ומבשלים עם מכסה עוד כ־35 דקות (אפשר גם להעביר לתנור שחומם מראש ל־120 מעלות לכשעה).
פורסם לראשונה: 07:23, 26.01.23