לא האמנתי שזה מה שאני רואה בחנות הדגים - מושט בלאדי מהכנרת. כשראיתי אותו ידעתי מיד שעליו אני לא מוותר. זה דג מיוחד ויש מעט ממנו.
ניתן להשיג אותו בעיקר בטבריה והסביבה, אבל מתברר שיש גם הפתעות. מדובר בדג מים מתוקים טבעיים (לא בריכות), צבעו לבן בהיר, הוא נפלא בטיגון, וטעמו מעודן.
2 צפייה בגלריה
מושט הכנרת צ'יפס וסלט
מושט הכנרת צ'יפס וסלט
מושט הכנרת צ'יפס וסלט
(צילום פרטי)
אחד הפינוקים האהובים עלי זה דג טרי מטוגן בשילוב סלט טרי חריף וצ'יפס ביתי. מבחינתי זה אושר, בייחוד בימי האובך המשונים שהאביב השנה מציע לנו.
המושט הזה נפלא ודי נדיר. אם פגשתם בו אל תוותרו, אבל גם דגים טריים אחרים מתאימים לחגיגה המשולשת הזאת, כמובן הלוקוס, שהוא המלך, אבל גם פרוסות עבות של בורי ענק, או מוסר ים, שלם או פרוס, ועם הקטנים אפשר ליהנות גם עם מרמירים, מרלנים או ברבוניות - כולם דגי ים ששווים השקעה.

מושט הכנרת, צ'יפס וסלט


דגים על המחבת:
דגים טריים (לפי כמות הסועדים)
הקימוח:
כוס קמח
כוס קמח תירס עבה
2 כפות כוסברה יבשה טחונה
2 כפות שום יבש טחון
מלח
ההכנה:
מערבבים את כל החומרים, מעבירים לתבנית שטוחה ומקמחים את הדגים בעדינות מכל הצדדים, מנערים את העודפים. הציפוי אמור לעטוף את הדגים בעדינות.
אין כמו דג מהמחבת לצלחת, אבל אפשר לטגן את הדגים כ־70% טיגון ולהכניס לתנור לחימום מהיר וקצר.
בהגשה להוסיף חצאי לימונים או לצד רוטב.

רוטב שמן זית לימון:
מיץ מלימון אחד
שליש כוס שמן זית
3-2 שיני שום כתושות
1 פלפל חריף ירוק, קצוץ דק
מלח
ההכנה:
מערבבים, יוצקים מעל הדג בזמן ההגשה, כשהדג עדיין חם וסופג טעמים.

רוטב צ'רמלה:
מהמטבח הטוניסאי, רוטב שאפשר להכין כמות, לשמור בצנצנת זכוכית ולשלב בכל מיני מאכלים, כמו שקשוקה או תבשיל דג מרוקאי.
כף פפריקה שטוחה חריפה
כף פפריקה מתוקה
מיץ מלימון או שניים
כפית שטוחה כמון
רבע כוס שמן חמניות
2 כפות חומץ
4 שיני שום כתושות
צרור כוסברה קצוצה
ההכנה:
מערבבים את כל החומרים בקערה. אם מתקבל רוטב סמיך מדי אפשר למהול במעט מים רותחים.
לאוהבי החריף מומלץ להוסיף צ'ילי גרוס. יוצקים מעל הדג בזמן ההגשה כשהדג עדיין חם וסופג טעמים.

2 צפייה בגלריה
סלט עגבניות חריף:
סלט עגבניות חריף:
סלט עגבניות חריף:
(צילום פרטי)

קראו גם:

סלט עגבניות חריף


4-3 עגבניות קצוצות גס
כוסברה קצוצה גס או דק, מה שאוהבים
3 שיני שום, קצוצות דק או כתושות
פלפל חריף קצוץ דק
שמן זית
מלח גס
אפשר להכין מראש ולערבב את כל החומרים יחד בזמן ההגשה.
ליד הסלט מגיעה התוספת שתמיד תופסת: צ'יפס. אפשר להשתמש בתפוחי אדמה או בבטטות, אפשר לטגן או לאפות בתנור. בתאבון!