יום הפסטה הבינלאומי נחגג מדי שנה ב-25 באוקטובר, כמסורת בינלאומית שהחלה בשנת 1995 ברומא.
באירוע השתתפו עשרות מומחים ויצרני פסטות מרחבי הגלובוס, ולכולם הייתה מטרה משותפת: להעשיר את הידע בכל מה שקשור לפסטה, זניה, סוגיה, רטביה ושלל הסגנונות שבהם היא נאכלת בקצוות העולם.
המסורת הזאת היא תירוץ טוב כדי להכין לעצמכם היום מנה של פסטה. השאלה רק באיזה שילובים.
סלט פסטה צבעוני
לסלט פסטה יש תדמית מעט בעייתית, אולי משום שבמקרים רבים מכינים אותו משאריות פסטה שנשכחה במקרר, ועוד כמה מוצרים שיש במקרה בבית.
אבל אם מבשלים את הפסטה בצורה מדויקת ובוחרים לה את החברים הנכונים – ירקות טריים, אגוזים קראנצ’יים, עשבי תיבול וגבינות טובות - התוצאה צבעונית, עסיסית ומצוינת לאירוח וגם לפיקניק.
החומרים:
חבילה של 500 גרם פסטה קצרה של גראפלו כמו פוזילי, רדיאטורי, פרפרים וכו'
נצנת 290 גרם של בצלצלים צלויים מסוננים מהשמן וחצויים (של Terredrude)
צנצנת 290 גרם רבעי ארטישוק משומרים מסוננים מהשמן
200 גרם גבינת מנצ׳גו מגוררת
כוס זיתי קלמטה מגולענים וחצויים
חופן עלי בזיליקום קרועים
100גרם אגוזי מלך קלויים שבורים
חופן עלי רוקט
בצל סגול חצוי ופרוס דק
½1 כוסות עגבניות שרי צבעוניות חצויות
לרוטב:
1/3כוס שמן זית
2 כפות חומץ בלסמי
2 כפות ממרח פסטו
מלח ופלפל שחור גרוס
קראו גם:
מבשלים את הפסטה בשפע מי מלח רותחים לפי הוראות היצרן. מעבירים לקערה.
מוסיפים את יתר חומרי הסלט ומערבבים.
שמים את חומרי הרוטב בצנצנת ומנערים עד לקבלת רוטב אחיד.
יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים, מתקנים תיבול ומגישים.
אם לא מגישים מיד שומרים במקרר ללא האגוזים. את האגוזים מוסיפים ממש לפני ההגשה לפריכות מקסימלית.
המתכון באדיבות רשת טיב טעם וחברת הבת ישרקו המייבאת לארץ מגוון מוצרים מאיטליה.
ספגטי מוקרם לילדים
החומרים:
1 ק”ג ספגטיני טריים ומבושלים
4 כפות פטרוזיליה קצוצה
4 כפות בזיליקום קצוץ
1 כפית מרווה קצוצה
1 כפית אורגנו קצוץ טרי
4 פרוסות גבינה צהובה 9% מגורדת
2 כפות שמן
מלח ופלפל שחור
1 שן שום כתושה
ההכנה:
מבשלים את הספגטי לפי הוראות היצרן.
בקערה נפרדת מערבבים את כל שאר החומרים.
שופכים את התערובת על הספגטיני המוכן בעודו חם.
מערבבים ומגישים.
המתכון באדיבות ד״ר איה בן שלום, מנחה בכירה בחלי ממן, מייסדת רשת המתמחה באורח חיים בריא
פסטה עם רוטב בולונז
פסטה קלאסית מסוג בוסיאטה, עם רוטב בולונז עשיר, מבשר טחון ורוטב עגבניות. המנה מצטיינת באחוז חלבון גבוה, עשירה, קלה להכנה ומתאימה לארוחת צהריים או ערב לכל המשפחה.
החומרים:
1 חבילת פסטה טרייה מסוג בוסיאטה קלאסית של "פסטה ריקו"
500 גרם בשר בקר טחון או תחליף טחון טבעוני
1 בקבוק רוטב עגבניות לבולונז של "פסטה ריקו" (680 גרם)
2 עלי דפנה
4-5 עלי טימין
2 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח ופלפל שחור
1/2 כפית צ'ילי גרוס (אופציונלי)
אופן ההכנה:
במחבת גדולה מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבשר הטחון עד להשחמה, תוך ערבוב בכף עץ.
מוסיפים את בקבוק רוטב העגבניות ואת יתר המרכיבים לסיר ומערבבים היטב. מורידים את האש ללהבה נמוכה עד שמתקבלת רתיחה עדינה מאוד.
מבשלים עד שהרוטב מסמיך למשך כחצי שעה עד 40 דקות.
מכינים את הפסטה על פי הוראות ההכנה (מי בישול רותחים עם מלח).
יוצקים את הפסטה המבושלת לסיר הבולונז, מערבבים היטב ומגישים חם
המתכון באדיבות חברת "פסטה ריקו", המתמחה בייצור פסטה בשיטה איטלקית מסורתית
מרק פסטה מינסטרונה
החורף עדיין לא ממש כאן, אבל זה בדיוק המרק שצריך כדי לקדם את פניו, במיוחד בערבים המתקררים.
החומרים:
כף שמן זית
בצל קטן קצוץ
2 גבעולי סלרי קצוצים
2 גזרים בגודל בינוני, מגורדים דק
2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
2 שיני שום כתושות
2 קישואים חתוכים לקוביות קטנות
קופסה קטנה של רסק עגבניות (100 גר’)
כוס שעועית ירוקה (אפשר קפואה שהופשרה מראש)
תפוח אדמה בגודל קטן, חתוך לקוביות קטנות
כוס פסטה קצרה מבושלת
מלח, פלפל שחור
2 עלי דפנה יבשים
עלי בזיליקום
5 כוסות מים
ההכנה:
מחממים את שמן הזית בסיר גדול. מוסיפים את הבצל, הסלרי והגזר ומאדים עד שהם מתחילים להתרכך.
מוסיפים לסיר את השום, תפוח האדמה, השום, הקישואים, השעועית והעגבניות. מערבבים ומאדים את הירקות עוד כמה דקות.
ממליחים ומתבלים בפלפל שחור ובעלי דפנה.
מוסיפים את רסק העגבניות והמים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים חצי שעה לפחות.
מכבים את האש ומוסיפים את הפסטה, טועמים ומתקנים תיבול. מגישים עם עלי בזיליקום קצוצים.
המתכון באדיבות ד״ר איה בן שלום, מנחה בכירה בחלי ממן, מייסדת רשת המתמחה באורח חיים בריא