"רגע לפני חג פורים, לצד הסעודה החגיגית ודמי פורים שחילקו לילדים במרוקו ('הקראדה'), נהגו היהודים לאפות לחם מיוחד, 'נגולה', ולמקם במרכזו ביצים קשות, שאותן אכלו בסעודת החג", אומרת לי שנהב, מארגנת טיולי בוטיק למרוקו.
3 צפייה בגלריה
נגולה, לחם מרוקאי מסורתי
נגולה, לחם מרוקאי מסורתי
נגולה, לחם מרוקאי מסורתי
(צילום: לי שנהב)
למה דווקא ביצים?
"יש הגורסים שהן מסמלות את עיניו של המן הרשע. כשאנו תולשים אותן מתוך הלחם ואוכלים אותן, כאילו ניקרנו את עיניו של המן הרשע. יש גם הטוענים שהביצה מסמלת לידה מחדש והמשכיות, על אף הרצון של המן להשמיד את היהודים".
מספר הביצים בלחם, לדברי שנהב, הינו כמספר הילדים במשפחה, להגנה מפני "עין הרע".
שנהב חוזרת אל המקורות, אל המתכון המקורי של הנגולה:


נגולה מרוקאי לפורים


מרכיבים ל-3 לחמים גדולים או ל-8 לחמניות
1 ק"ג קמח
50 גרם שמרים/ 2 כפות שמרים
1 כוס סוכר (140 מ"ל)
חצי כפית מלח
כוס שמן (כ-120 מ"ל)
3 כוסות מים (450 מ"ל)
כף זרעי שומר
ביצה להברשת הבצק
ביצים שלוקות במים רותחים (כ-3-4 דקות) לפי מספר הילדים

3 צפייה בגלריה
נגולה, לחם מרוקאי מסורתי
נגולה, לחם מרוקאי מסורתי
נגולה, לחם מרוקאי מסורתי
(צילום: לי שנהב)

המלצות:
ניתן להוסיף לבצק גרגירי אניס.
ניתן להוסיף שקדים שלמים מעל הבצק.
אופן ההכנה:
מכניסים לקערת מיקסר (או לקערה אחרת) את הקמח, השמרים, המלח, השומר והסוכר ומערבבים יחד.
לאט, לאט מוסיפים בהדרגה את המים הפושרים, את השמן ויתרת המרכיבים עד לקבלת בצק רך, חלק ולא דביק.

3 צפייה בגלריה
לי שנהב
לי שנהב
לי שנהב
(צילום פרטי)

מניחים את הבצק להתפחה בערך חצי שעה עד להכפלת הנפח. מוציאים את הבצק, לשים אותו מעט ויוצרים צורה של כיכר עגולה או לחמניות, או כל צורה אחרת שתאפשר הכנסה של ביצה לתוך הבצק.
משאירים מעט מהבצק לסגירת רצועות מעל הביצה.

קראו גם:

לאחר יצירת הכיכר או הלחמנייה מכניסים את הביצה השלוקה, מברישים את החלק העליון של הבצק בביצה, סוגרים את הביצה בשתי רצועות דקות בצורת X.
מתפיחים במשך 20 דקות נוספות.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 35 דקות (עד להזהבה). חג שמח!
המתכון באדיבות לי שנהב, מומחית מרוקו, בעלת MOROCOO DYALEE טיולי בוטיק למרוקו