חזרה לשגרה, חזרה לשקט, חזרה לעשייה וגם חזרה לבית הספר, מה שאומר - חזרה לתיקי האוכל.
אז הנה לכם הצעה למתכון טעים, בריא, וסופר פשוט ללחמניות זעתר אווריריות מכוסמת ירוקה. מעט רכיבים, מעט עבודה והרבה טעם, וגם – ללא גלוטן, ללא קמח, וטבעוני - למי שזה חשוב לו.
קראו גם:
המתכון אמנם מצריך הכנות מראש, לכן יש לתכנן מראש מתי מכינים אותו, אבל התוצאה לגמרי שווה את זה (מי אמר לחמניות שנשלפות מהתבנית בלי שום בעיות ולא קיבל?)
לחמניות זעתר אווריריות מכוסמת ירוקה
אז מה צריך?
2.5 כוסות כוסמת ירוקה מושרית שש שעות ושטופה היטב במסננת
1 ורבע כוסות מים
1 כפית גדושה מלח גס
1 כפית גדושה כורכום
1 כפית שטוחה פתיתי שום מיובש או 2-3 שיני שום טרי
2 כפות גדושות זעתר
מה עושים?
שמים במעבד מזון או בלנדר את כל הרכיבים וטוחנים היטב לבלילה סמיכה ואחידה.
מעבירים לכלי זכוכית או צנצנת, מכסים במגבת ומשאירים לכ-8 שעות לתסוס (בימים חמים יש להתסיס במקום קריר או בקירור).
מחממים תנור ל-180 מעלות.
משמנים היטב תבנית מאפינס.
ממלאים את השקעים בבלילה (מתאים לתבנית 12 שקעים גדולים)
אופים כ 20-30 דקות, מקררים, שולפים בקלילות מהתבנית – ומוסיפים כראות עיניכם ממרחים, ירקות וכל מה שהילדים אוהבים.
בתיאבון. ימים יפים!
ענת לשם, נטורופתית ND, תזונה במעגל החיים
חפשו אותי בפייסבוק