כולם מדברים בזמן האחרון על שני דברים עיקריים: על הבריאות (שפעת, אומיקרון) ועל מזג האוויר (קר וגשום).
1 צפייה בגלריה
מרק שורשים עם כופתאות
מרק שורשים עם כופתאות
מרק שורשים עם כופתאות
(צילום: ענת לשם)
אז מה הכי הגיוני לעשות?
להכין מרק עם שורשים לבנים, שמתאים במיוחד לעונה, ופועל על שתי החזיתות: גם מחמם וגם מחזק את המערכת החיסונית.
אז קבלו קצת מטוב האדמה שיעזור להבריא אותנו במיוחד עכשיו, כשהמוח מרחף והגוף לא במיטבו.
קראו גם:

מרק שורשים עם כופתאות

מה צריך?
סיר 4 ליטר עם מים רותחים
1 כרשה גדולה קצוצה
2 צנון לבן חתוך לקוביות קטנות (ניתן להחליף בעוד לפת)
1 לפת חתוכה לקוביות קטנות
2 שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך קטן
2 שום ירוק קצוץ
1 תפוח אדמה קלוף וחתוך לקוביות
1 ענף טימין טרי
כמה עלי אורגנו טרי
2 כפיות מלח
1 עלה דפנה
1/3 כפית כורכום
לכופתאות:
1 תפוח אדמה מרוסק בפומפייה דקה
1 כוס קמח חומוס
1/4 כוס מים
1 כף שמן
1 כפית קצח
1 כף שומשום מלא
קורט מלח
מה עושים?
מכניסים למים הרותחים את כל הירקות והתבלינים
מביאים לרתיחה, מחלישים את האש ומבשלים כחצי שעה
מערבבים את חומרי הכופתאות יחד לבלילה במרקם כמו של פנקייק
מגבירים שוב את האש
בעזרת שתי כפיות יוצרים כופתאות ומפילים אחת אחת למרק
מבשלים מספר דקות עד שהן מתחילות לצוף ומכבים את האש.
בתיאבון, ימים יפים!
ענת לשם, נטורופתית ND, תזונה במעגל החיים
חפשו אותי בפייסבוק